piątek, 1 lipca 2011

Zielona kaktusowa


Skład:
- herbata zielona Sencha,
- trawa cytrynowa,
- kwiaty pomarańczy,
- aromat opuncji.

Parzenie: woda - temp. 80 stopni, czas: 2 - 3 minuty.

Sencha należy do klasyki japońskich zielonych herbat. Charakteryzuje się wykwintnym, subtelnym smakiem i aromatem.

Herbata ta ma doskonałe właściwości przeciwutleniające oraz regulujące wydzielanie żółci. Polecana jest również diabetykom, gdyż zapobiega wzrostowi poziomu cukru we krwi. Ułatwia trawienie (szczególnie, gdy wypijana jest tuż po posiłku) oraz przyspiesza proces redukcji tkanki tłuszczowej. Polifenole zawarte w herbacie Sencha przyspieszają przemianę tłuszczu w energię, co przyczynia się do systematycznej utraty wagi.

Herbata oczywiście zakupiona na www.skworcu.com.pl

1 komentarz:

  1. Pysznie się zapowiada, muszę skosztować:)
    Yvonne, mam do Ciebie prywatne pytanie, czy możesz podać mi e-mail? lub inne namiary abym mogła zadać pytanie:)

    OdpowiedzUsuń